Gå till innehållet

Tävling för unga landskaps­­arkitekter avgjord

Nya idéer för omvandling av ett gruvområde och restaurering av en nedgången gata är de vinnande förslagen i IFLA Europes tävling för unga landskapsarkitekter.

I samband med den årliga internationella kongressen för landskapsarkitekter anordnades en tävling för unga landskapsarkitekter som är medlemmar i IFLA Europe genom sitt medlemskap i en nationell arkitektorganisation, IFLA Europe competition for landscape architecture students and young professionals.

Temat för årets tävling var Förlorade landskap och totalt kom 22 bidrag in till två kategorier. Vinnarna i de två kategorierna avslöjades på IFLA-kongressen som hölls i Stockholm och Nairobi förra veckan. 

Siliva Ielmini och Giulia Scortino, medlemmar i den italienska medlemsorganisationen för landskapsarkitekter, vann i kategorin Konceptuella projekt med sitt förslag Hambach 2.0 för omvandlingen av platsen för brunkolsgruvan Hambach i Tyskland. I kategorin för realiserade projekt vann Miguel Hernández Quintanilla och Marcos Jubierre Zapater, medlemmar i Norska landskapsarkitektersförening. Deras projekt Cale Alta handlar om återställande av en gata i Calaceite i  Spanien. 

Vinnarprojekten finns att se här.

Mer om IFLA 2023

Mer att läsa