Gå till innehållet

Ukrainskt kontor i samarbete med White

Ukrainska arkitektkontoret Studio Zmist och svenska White arkitekter har skrivit på ett samarbetsavtal.
– Vi tror att samarbeten med internationella arkitektkontor är ett win-win-fall just nu, säger Markiian Maksymiuk på Studio Zmist.

White arkitekter meddelar att företaget nappade på en förfrågan som Studio Zmist skickat brett till europeiska arkitektkontor, en förfrågan som handlade om samarbete för att återuppbygga Ukraina.

Nu har White och Zmist skrivit på ett avtal om samarbete gällande affärer och kunskapsutbyte.

– Snart kommer vi att behöva återställa förstörda byggnader och städer. Och vi kommer att behöva göra det tillsammans med våra kolleger från White och andra företag som är redo att samarbeta den närmaste tiden, säger Markiian Maksymiuk som är arkitekt och partner på Studio Zmist i ett pressmeddelande från White.

Carl Bäckstrand, vice vd på White och chef för företagets internationalisering, förklarar att samarbetet handlar om både kunskapsutbyte och gemensamma projekt.

– Ukrainska arkitekter söker inte samarbete för att överleva, utan för att kunna leverera grönare och mer hållbara städer i Ukraina, inte bara reparera och återställa dem till sin ursprungliga form. Avtalet med Studio Zmist bygger på att vi kompletterar varandra med kunskap och erfarenhet, säger han i pressmeddelandet.

Mer om Ukraina

Mer att läsa