Gå till innehållet

Studenternas paviljong ska uppföras till H22

LTH-studetenterna Alexander Johnsson, Alva Stenlund och Kristina Striewe vann tävlingen om en tillfällig besökspaviljong med fokus på jämlikhet, hållbarhet och återbruk för stadsbyggnadsexpot H22 i Helsingborg.

Paviljongen ska byggas av 4000 returbackar för pantflaskor och bli en del av ett ”jämlikt promenadstråk” som i sommar ska skapas i Oceanhamnen i Helsingborg i samband med H22. Mottot för vinnarförslaget är People’s voice. En del av installationen är tomma flaskor som erbjuder besökarna att lämna sitt budskap. Ord och meningar från budskapen ska sedan blästras på marken.

“Vi ville ge folk utrymme att kunna lämna sitt uttryck på ett enkelt sätt och vad är bättre än att anspela på det gamla minnet om flaskpost, inte minst med tanke på närheten till havet”, förklarar vinnarstudenterna Alexander Johnsson, Alva Stenlund och Kristina Striewe.

Tävlingen arrangerades av Lunds tekniska högskola, LTH i samarbete med Helsingborgs stad och bostadsutvecklaren Obos. Den var öppen för arkitektstudenter på LTH och totalt var det tolv bidrag som lämnades in.

I juryn satt bland andra Christer Malmström, seniorprofessor vid Institutionen för arkitektur och byggd miljö på LTH och en av initiativtagarna till studenttävlingen.

– Det vinnande förslaget är mycket kreativt och nytänkande. Juryn var helt enig i sitt utlåtande, säger Christer Malmström i ett pressmeddelande.

Alexander Johnsson, Alva Stenlund och Kristina Striewes vinnarpaviljong People’s voice byggs upp av gamla returbackar.

 

Mer om H22

Mer att läsa