Gå till innehållet

Tengbom köper Werket i Uppsala

Arkitektkontoret Werket med 23 anställda går samman med Tengbom som i och med fusionen får 70 anställda arkitekter, ingenjörer och projektledare i Uppsala.

Större nätverk och ökad konkurrenskraft i ramavtal är två motiv till försäljningen till Tengbom, förklarar Werkets huvudpartnergrupp i ett pressmeddelande.

– Vi vill bli starkare lokalt genom att få tillgång till Tengboms landskapsarkitekter, inredningsarkitekter och planarkitekter, säger Ulrika Westerstrand, huvudpartner, till Arkitekten.

Werket har funnits i Uppsala sedan 2001 och har nyligen rekryterat nya medarbetare, som nu alltså blir Tengbomanställda istället.

Hur har ni kommunicerat om den kommande försäljningen till era anställda?

– Försäljningen har varit hemlig fram till nu så det har varit lite komplicerat, men nu vet alla om det, säger Ulrika Westerstrand.

Till att börja med kommer Werket och Tengbom att jobba kvar i sina respektive lokaler i Uppsala men på sikt är tanken att de ska flytta ihop.

Tengboms vd Johanna Frelin kommenterar uppköpet av Werket med att Uppsala är en viktig marknad för företaget.

– Med nya kunskaper, fler perspektiv och ett större antal kunder blir vi en konkurrenskraftig aktör att räkna med, säger Johann Frelin i ett pressmeddelande.

Mer att läsa