Gå till innehållet

Nytt nummer av Arkitekten ute

Årets tredje nummer av Arkitekten innehåller ett stort tema om arkitekturpriserna med svar på frågan varför Kasper Salin-priset får mest uppmärksamhet i medierna. Omslaget pryds av plaketterna även för Landmärket, Guldstolen och Planpriset.

Årets vinnare av Sveriges Arkitekters priser är utsedda men hur jobbar förbundets kommunikationsavdelning med att lansera priserna och hur tänker rikstäckande nyhetsmedier som Dagens Nyheter och SVT i sin nyhetsbevakning och rapportering?

Detta och mycket mer finns att läsa om i det senaste numret av papperstidningen som i veckan landar hemma hos medlemmar och övriga prenumeranter.

I detta nummer finns även en granskning av det senaste årets alla doktorsavhandlingar inom arkitektur. Det visar sig att både ämnena och forskarnas bakgrund spänner över ett stort fält.

I tidningen finns även en intervju med professorn Lars Marcus som berättar om året med sin succébok Stadens form, som han nu också fått pris för.

I verktygsdelen av tidningen får du hjälp att reda ut vad som gäller om du som egenföretagare vill ta ut a-kassa – det är minst sagt snårigt och kräver tuffa beslut.

Och som vanligt hittar du Arkitektens livliga debatt på pränt. Denna gång handlar det om breddad rekrytering och mångfald i lågkonjunkturen, kulturarv, ljudstandard och stadsbyggnad.

Arkitekten kommer ut i pappersform åtta gånger om året. Nästa nummer kommer den 5 juni.

Mer att läsa