Gå till innehållet

Studentförening fick tillbaka sina pengar

Arkipelago Karlskrona har fått igen summan de förlorade när de i höstas utsattes för ett bedrägeri. Imorgon går studentföreningens fjärde arbetsmarknadsmässa av stapeln.
– Det är en väldig lättnad att vi fått tillbaka pengarna, säger styrelsens ordförande Christine Jacobsson.

Det var i november som Arkipelago Karlskrona, en sektion under studentföreningen Plankan vid Blekinge tekniska högskola, utsattes för ett bedrägeri. När styrelsen upptäckte att bankkontot tömts gjorde de en polisanmälan och kontaktade sin bank.

Ärendet hos polisen är inte nedlagt, men anmälan har ännu inte gett något resultat. Däremot bestämde sig Swedbank efter en intern utredning att betala ut den förlorande summan på 175 000 kronor till studenterna.

– Första gången vi träffande banken sa de att vi inte skulle räkna med att få tillbaka pengarna, då var vi oroliga. Men sedan fick vi ett positivt besked drygt en månad senare, vilket var väldigt skönt, säger Christine Jacobsson.

Arkipelago Karlskrona kunde därmed betala tillbaka de pengar de lånat för en studieresa till Oslo som redan genomförts. Att de fått tillbaka pengarna innebär också att det föreläsningsprogram som fick pausas under hösten kan tas upp igen, att förkvällen Prepelago blir av samt att morgondagens arbetsmarknadsmässa får en riktig scen samt bra ljud och ljus.

Vad gör ni för att det här inte ska hända igen?

– Vi har uppdaterat våra säkerhetsrutiner och lagt till en ny banktjänst. Man kan nog aldrig skydda sig helt från bedrägerier, men nu har vi gjort vad vi kan, säger Christine Jacobsson.

Mer att läsa