Gå till innehållet

Skola i Arvika kan vinna EU-pris

Minnebergsskolan i Arvika, ritad av Brunnberg och Forshed arkitektkontor, är enda svenska projektet som blivit utvalt till finalist i Det nya europeiska Bauhaus-priset.

New European Bauhaus Prizes delades ut för första gången förra året. Då fanns inga svenska projekt med bland dem som tog sig vidare till slutceremonin.

Nu är skolan i Arvika ett av totalt 30 projekt som valts ut av juryn och ett av nio i kategorin ”Regaining a sense of belonging”.

– Vi är mycket stolta över att Minnebergsskolan gått vidare i denna viktiga och prestigefulla tävling. Vi har arbetat efter visionen ”En skola för var och en” i hela processen. Välmående, integration, tillhörighet, förmågor och hållbarhet i alla aspekter har stått i centrum, säger Andreas Svensson och Alessandro Lucca, ansvariga arkitekter på Brunnberg och Forshed i ett pressmeddelande.

New European Bauhaus är ett projekt inom EU som sjösattets förra året och som vill involvera arkitekterna i den gröna omställningen med målet att bli en klimatneutral kontinent till år 2050. Kriterier för Bauhaus-priset är Vackert, Hållbart och Tillsammans.

Vinnarna av Bauhaus-priserna utses dels av en jury och dels genom en allmän omröstning på webben som pågår till den 16 maj.

Mer om New European Bauhaus

Mer att läsa