Gå till innehållet

Semrén och Månsson köper Gajd

Semrén och Månsson och Gajd arkitekter går samman genom uppköp. Semrén och Månsson beskriver det som ett sätt att bli konkurrenskraftiga inom ombyggnad och restaurering. Gajds vd säger att det är ett sätt att fortsätta att gasa sig ur de tuffa tiderna.

– Vi blir riktigt konkurrenskraftiga med spetskompetens inom den växande sektorn för befintliga miljöer, säger Magnus Månsson, koncernchef på Semrén och Månsson group i ett pressmeddelande apropå förvärvet av Gajd arkitekter.

Semrén och Månsson hör till de större arkitektföretag som det senaste året varslat många anställda. Detta till skillnad från Gajd arkitekter som alltid varit inriktade på ombyggnad och restaurering och som inte drabbats lika hårt av lågkonjunkturen.

– Vi jobbar inte med bostäder, sedan urminnes tider har vår inriktning varit kulturhistoriska byggnader och ombyggnad av befintliga, kommersiella lokaler framför allt från 1970-talet, säger Mikael Nädele, vd och delägare, till Arkitekten. 

Gajd arkitekter består av 20 medarbetare i Göteborg samt tio medarbetare i dotterbolaget Ateljé arkitekten i Skara. I och med uppköpet flyttar Göteborgskontoret in hos Semrén och Månsson medan dotterbolaget jobbar vidare i Skara.

– Vi behåller vårt varumärke och alla medarbetare följer med in i den nya organisationen, vi fortsätter som vanligt. Att gå samman känns som ett naturligt steg. Det blir ett sätt att dra nytta av varandras kompetenser och hitta ett sätt att gasa oss ur de tuffa tiderna. Det känns positivt och bra, säger Mikael Nädele.

Gajds andra två delägare, Gertrud Gudmundson och Magnus Englund, kommer liksom Mikael Nädele att fortsätta att arbeta i den dagliga verksamheten. 

Mer att läsa