Gå till innehållet

Nyréns arkitektkontor satsar på ljus

Nyréns arkitektkontor har startat en egen avdelning för ljusdesign. Bakgrunden är ett lyckat samarbete med ljusdesignern Nicolas Philip och en allt vanligare efterfrågan på ljuskompetens.

Nicolas Philip, ljusdesigner på Nyréns.

Det är bland annat det långvariga samarbetet med ljusdesignern Nicolas Philip som ligger till grund för Nyréns satsning på en egen avdelning för ljus. Han är utbildad både som fysiker och ljusdesigner, har tidigare arbetat på Black ljusdesign och kommer senast från ÅF lighting.

– Nyréns och jag har jobbat tillsammans i många uppdrag och har haft ett lyckat och roligt samarbete. Jag ser fram mot att driva den nya avdelningen och att stötta arkitekter, inrednings- och landskapsarkitekter med ljus i alla typer av projekt och i projektens olika skeden, säger Nicolas Philip i ett pressmeddelande.

Nyréns arkitektkontor refererar till kontorets grundare Carl Nyrén.

”Carl Nyrén behärskade ljuset väl oavsett om det handlade om dagsljus eller belysning”, skriver företaget på sin hemsida där man också konstaterar att det idag är allt vanligare att ljuskompetensen efterfrågas.

– Vi är glada att genom Nyréns ljus kunna erbjuda professionell ljusdesign i både egna uppdrag och åt fastighetsaktörer, kommuner och andra arkitektkontor, säger vd Ulrika Bergström i pressmeddelandet.

 

Mer att läsa