Gå till innehållet

Ny vd på Projekt­engagemang

Vd:n för Stockholms handelskammare Andreas Hatzigeorgiou har utsetts till ny vd för PE teknik och arkitektur.

– Vi ska lyckas intensifiera omställningen mot ett mer hållbart, resillient och innovativt samhälle genom att säkerställa att Projektengagemangs tjänster, kompetens och expertis inom byggnader och deras närmiljö får ännu större genomslag, säger Andreas Hatzigeorgiou i ett pressmeddelande där den nya vd:n presenteras.

Förutom att vara vd för Stockholms handelskammare har Andreas Hatzigeorgiou idag flera styrelseuppdrag, bland annat som ordförande för Swedish chambers international. Han har även en bakgrund som forskare vid Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad på KTH, där hans forskning handlat om urbanisering och stadsutveckling. På hans cv står även att han är doktor i nationalekonomi med examina från bland annat University of Michigan i USA och Lunds universitet.

PE teknik och arkitektur leds för närvarande av Liselotte Haglind som är tillförordnad efter att Helena Hed slutade i slutet i december förra året. När Andreas Hatzigeorgiou tillträder kommer Liselotte Haglind att återgå till att vara finansdirektör för bolaget.

PE teknik och arkitektur grundades 2006 och finns på 21 orter i Sverige. Bland de 850 anställda finns cirka 120 arkitekter.

Mer att läsa