Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Norsk träarkitekt till heldag om bostads­kvalitet

Siv Helene Stangeland, från norska arkitektföretaget Helen och Hard är en av föreläsarna på CBA bostadsdag den 16 november. I slutet av dagen delas även det nya bostadspriset ut.

På torsdag anordnar Centrum för boendets arkitektur, CBA, vid Chalmers en heldag om bostäder. Som huvudtalare har arrangörerna bjudit in den norska arkitekten Siv Helene Stangeland att prata om bostäder med balans mellan kollektiva och individuella sfärer.

Siv Helene Stangeland driver det norska arkitektföretaget Helen och Hard i Oslo och Stavanger i Norge tillsammans med Reinhard Kropf. Hon undervisar och föreläser ofta om företagets metoder för att rita bostäder för samboende och om innovativa trästrukturer. Kontoret har ritat flera större byggnader i trä, som huvudkontoret för SR-banken, Co-living-projektet Vindmøllebakken och transformationsprojektet Innoasis, alla i Stavanger i Norge.

Under CBA bostadsdag föreläser också bland andra Charlie Gullström på Sweco om cirkularitet, Björn Ylinenpää på Skellefteå kommun om bostadsbyggandet i samband med de nya norrländska industrisatsningarna, Paula Femenias på Chalmers om hållbart bostadsbyggande, Kaj Granath, Chalmers, om bygglov och Tobias Olsson från Sveriges Arkitekter om konjunkturläget.

Under dagen delas CBA bostadspris ut till ett nyligen färdigställt bostadshus eller bostadskomplex av hög arkitektonisk klass.  Dessutom delas CBA bostadspris för studenter ut för andra gången.

 

Mer att läsa