Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Kieran Long slutar på Arkdes

Arkdes överintendent sedan sex år har valt att avsluta sitt förordnande i förtid.

– Jag har varit otroligt stolt över att få leda den här institutionen och jag är övertygad om att personalen tillsammans med Karin Nilsson nu kommer att förverkliga Arkdes framtidsplaner och fortsätta lyfta fram svensk arkitektur och design, såväl i Sverige som internationellt, säger Kieran Long i ett pressmeddelande.

Kieran Long har varit överintendent och chef på Arkdes sedan 2017 och har genom åren fått utstå en hel del kritik. I januari i år fick han trots detta förlängt förordnande till 2026. Men nu kommer han i stället att sluta i februari 2024. Enligt pressmeddelandet har han fått ett nytt liknande uppdrag på annan plats i Europa.

Karin Nilsson som han hänvisar till i pressmeddelandet är verksamhetschef och biträdande överintendent på myndigheten. En ny överintendent och chef för Arkdes kommer att utses av regeringen genom kulturdepartementet. Regeringen kommer även att utse en vikarierande överintendent under tiden rekryteringen pågår. 

Arkdes byggnad på Skeppsholmen i Stockholm stängde för ombyggnation den 28 augusti i år och planerad återöppning är den 14 juni 2024. Då utlovas enligt Arkdes ”en helt ny besöksupplevelse” och ”en samlingsutställning som för första gången visar upp museets unika arkitekturskatt”. 

Mer om Arkdes

Mer att läsa