Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Bornstein Lyckefors tillsätter en vd

Prisbelönta arkitektkontoret Bornstein Lyckefors, med ett 30-tal anställda, tillsätter för första gången en vd.
– Han heter Jonas Dahl och är inte arkitekt. Det var avsiktligt, säger Andreas Lyckefors, grundare och partner i företaget.

Jonas Dahl tillträder som vd på Bornstein Lyckefors arkitektkontor.

Vd-ansvaret i företaget har tidigare legat på kontorets grundare men från och med den 1 februari i år blir det ändring på det.

– Vi sökte en ledare med byråerfarenheter som går bredare än vad vi är vana vid. Jonas Dahl har erfarenhet från kultursektorn, museivärlden och PR- och reklambranschen. Vi har tidigare samarbetat i några projekt, säger Andreas Lyckefors.

Jonas Dahl har tidigare varit marknads- och informationschef inom både besöksnäringen och kultursektorn och beskrivs vidare som en person med stor erfarenhet från byråvärlden i Göteborg. Han har haft ledande roller och befattningar i bolag som MTV Spider, Grayling och Gullers Grupp. Senast kommer han från public affairs-byrån Statement där han nyligen blev partner och senior rådgivare, ett ägande och uppdrag han nu lämnar. I ett pressmeddelande kommenterar han sitt nya uppdrag som vd för Bornstein Lyckefors:

– Idag finns ett enormt intresse för stadsbyggnads- och arkitekturfrågor. Bornstein Lyckefors arkitekter har ett brinnande samhällsintresse och en stark vilja att lösa vår tids utmaningar med god arkitektur. Och god arkitektur är ett av våra viktigaste och mest konkreta verktyg när vi bygger framtidens samhälle och skapar scener för människors liv i stora som små städer, säger han.

Andreas Lyckefors ser fram emot ett lyft med Jonas Dahl som vd.

– Med honom tror vi att vi kan lyfta värdet av bra arkitektur på ett helt annat sätt, säger han.

Mer att läsa