Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Ana Betancour blir chef på arkitektskolan i Oslo

Den tidigare prefekten för arkitekthögskolan i Umeå, UMA, blir i höst chef på Institutionen för arkitektur på Arkitektur- och designhögskolan i Oslo, AHO.

Ana Betancour kommer närmast från en tjänst som professor på UMA. Hon var prefekt på skolan under åren 2015 till 2019 då hon valde att lämna det uppdraget. Tidigare har hon undervisat på flera universitet i England, drivit forsknings- och samarbetsprojekt och är medlem i flera internationella juryer och styrelser.  

– Jag har en lång erfarenhet av att utveckla och driva forskningsbaserad undervisning och undervisningsbaserad forskning. Det finns en mycket stark tradition av detta vid AHO och det gläder mig att kunna bidra till skolans fortsatta utveckling, säger Ana Betancour i ett pressmeddelande.

Ett grundläggande tema i hennes arbete är att utveckla modeller för hållbar arkitektur och stadsplanering, genom forskning och undervisning och i möte mellan olika discipliner.

– Den gedigna och starka kompetens som finns på AHO ger goda förutsättningar för tvärdisciplinära samarbeten för att kunna utveckla ny kunskap och nya arbetsfält, säger Ana Betancour i pressmeddelandet.

Mer att läsa