Gå till innehållet

Guiden: Konsthögskolans studenter till Manifesta i Palermo

I år deltar studenter och lärare från årets arkitekturkurs på Kungliga konsthögskolan med ett stort seminarium på konstbiennalen Manifesta i Palermo. I fokus står ett av stadens fascistiska byggnadsverk – där evenemanget också äger rum.

Diskuterar återbruk och fascism

18-19 juni SEMINARIUM. Den som i år besöker konstbiennalen Manifesta bör inte missa seminariedagarna som ordnas av deltagarna och lärarna för Decolonizing architecture, en kurs på avancerad nivå som gått under året på Kungliga konsthögskolan. Under tre dagar ordnas bland annat teaterframträdanden, seminarier och konstnärssamtal. Evenemanget kretsar kring hur man på ett kritiskt sätt kan återanvända av Casa del Multilato, en fascistbyggnad som invigdes av Benito Mussolini 1936. I Casa del Multilato i Palermo.

Arkitekturen hyllas i London

Till 30 juni FESTIVAL. Under juni månad pågår London festival of architecture, en festival som grundandes 2004 och sedan dess kommit att bli Europas största årliga arkitekturfestival. De flesta evenemang är öppna för allmänheten och gratis, i år är temat ”identitet”. Runt om i London.

Norge granskar bostadsstandaren

Till 18 november UTSTÄLLNING. Oslo är en av de städer som växt snabbast i Europa på senare år, ofta med höga och täta bostadskvarter som resultat. Utställningen Visning undersöker hur standarden i dessa bostäder blivit, men också hur uterum, dagsljus och andra kvaliteter påverkats. På Nasjonalmuseet arkitektur i Oslo.

Mer att läsa