Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Vecka 48: Fasad, stadsvillor och kontor

Storkyrkan i Stockholm har fått utmärkelsen Årets fasad i kategorin renovering. ”Ett projekt som genomsyras av gediget hantverk. Här har man fått anledning att gräva djupt i arkiven för att träffa rätt”, skriver prisjuryn. Arkitekt för renoveringen är AIX arkitekter genom Anna Rizzon och Anders Scherman.

Utmärkelsen Täby stadsbyggnadspris går i år till två stadsvillor med sammanlagt 41 hyresrätter i Roslags-Näsby, ritade av Sandellsandberg, med ansvarig arkitekt Anders Rotstein, och landskapsarkitekt Paju arkitektur. Sandellsandberg har byggt i egen regi tillsammans med entreprenören Brickhouse. ”Två modesta volymer som är vackert inplacerade i terrängen”, skriver juryn.

Studio Stockholm har mottagit pris för Årets snyggaste kontor, en återkommande tävling som presenteras av Lokalnytt.se. Vinnare är Återbrukskontoret i Solna som Studio Stockholm skapat för Fabege. Totalt 85 projekt var nominerade till tävlingen och vinnaren utsågs genom allmänhetens röster.

Har du vunnit eller blivit nominerad till ett pris eller en utmärkelse, stort som smått? Eller fått ett stipendium? Tipsa oss! Mejla info och bild till arkitekten@arkitekt.se och skriv ”Priser och utmärkelser” i ämnesraden.

Mer att läsa