Gå till innehållet

Vecka 38: Bäst i Skåne, Gotland och Sigtuna

Uterummet Hage i Lund tog hem Region Skånes arkitekturpris 2023. Projektet är ritat av norska Brendeland og Kristoffersen med beställare Lunds domkyrka som beställare och var även ett av de fyra nominerade till årets Kasper Salin-pris, som gick till Merkurhuset i Göteborg.

Villa Meltem har tilldelats Region Gotlands arkitekturpris 2023. Byggnaden är ett bostadshus med rum för yogaverksamhet i Salthamn norr om Visby. Huset är ritat av arkitekten Martina Eriksson i samarbete bland andra textilformgivaren Barbro Lomakka. ”Resultatet av noggranna studier av platsens förutsättningar”, skriver juryn i sin motivering.

Parken Borgmästarängen har tilldelats Sigtuna kommuns arkitekturpris 2023. Arkitekt är White arkitekter med Cecilia Jarlöv som ansvarig arkitekt. ”En ny entré och en populär mötesplats till Sveriges äldsta gata”, skriver prisjuryn i sin motivering.

Har du vunnit eller blivit nominerad till ett pris eller en utmärkelse, stort som smått? Eller fått ett stipendium? Tipsa oss! Mejla info och bild till arkitekten@arkitekt.se och skriv ”Priser och utmärkelser” i ämnesraden.

Mer att läsa