Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Ny ledning på AIX och PE

Erik Torvén blir ny vd på AIX arkitekter och Marika Axén blir ny chef för arkitekturverksamheten på PE arkitektur och teknik. De toppar veckans rapport om arkitekter på nya tjänster.

”Jag är upprymd och stolt över att jag blivit medbjuden på AIX fortsatta resa i denna spännande tid”, säger Erik Torvén i ett pressmeddelande apropå sitt nya vd-jobb.

Erik Torvén tar över som ny vd på AIX arkitekter i juni 2021 när nuvarande vd Gunilla Persson går i pension. Han är arkitekt och har under de senaste åren haft ledande befattningar på Whites Stockholmskontor, nu senast som tillförordnad kontorschef.

Marika Axén tillträder som ny chef för PE:s arkitekturverksamhet, med cirka 130 arkitekter på sju orter, och blir också en del av företagets ledningsgrupp. Hon har tidigare arbetat på bland annat Nyréns arkitektkontor och anställdes 2007 på Tema arkitekter som 2017 förvärvades av PE. “Jag är glad att få förtroendet att leda och utveckla en av landets största arkitektverksamheter”, säger Marika Axén i ett pressmeddelande.

Charlie Gullström har tillträtt som forsknings- och innovationsstrateg för arkitektur på Sweco architects. Hon är arkitekt och forskare med lång erfarenhet av samverkansprojekt inom digitalisering och klimatomställning och har en bakgrund från RISE och KTH.

Helen Cöster Engelberg har börjat som arkitekt och studiochef på Krook och Tjäder Uulas i Kristianstad. Hon träder in som ansvarig för kompetensområdet vård och omsorg och kommer närmast från rollen som sektoransvarig för life science på Link arkitektur i Malmö.

August Nordqvist är ny arkitekt på Här!. Han har tagit sin masterexamen vid LTH och University of Queensland och har tidigare praktiserat samt arbetat på Fojab och på Malmö stad.

Mer att läsa