Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

White är Årets arkitekt enligt Dezeen

White arkitekter har tilldelats utmärkelsen Architect of the year av den brittiska och internationella arkitekturtidskriften Dezeen.

”Under de 70 år som gått sedan starten har det medarbetarägda kontoret varit en ledande röst i strävan mot mer hållbara byggnader”, skriver prisjuryn som bland annat lyfter projekt som dagvattendammar och träkonstruktioner och att kontoret har som mål att alla byggnader de ritar ska vara klimatneutrala 2030.

– Vi är mycket glada och hedrade att tilldelas detta prestigefyllda pris. Det är ett erkännande för vårt långvariga engagemang och vår ambition att genom arkitekturens kraft driva omställningen till ett hållbart liv, säger Whites vd Alexandra Hagen i ett pressmeddelande.

Dezeen awards är ett årligen återkommande, sponsrat pris som i år delas ut av den nätbaserade tidskriften för sjätte gången. En namnkunnig jury utser vinnare i totalt 55 olika kategorier inom arkitektur, inredning och grafisk design bland tävlande som anmält sig till priset via en avgift.

Mer att läsa