Gå till innehållet

Vd och fyra arkitekter på nytt jobb

Ulrika Bergström blir ny vd på Nyréns och toppar därmed veckans rapport om arkitekter som bytt jobb.

Ulrika Bergström är Nyréns nya vd. Kontoret finns i Malmö och Stockholm och har cirka 100 anställda, vilket gör Nyréns till Sveriges tolfte största arkitektkontor. Hon var tidigare affärschef för urbana rum på Nyréns och tar över efter den tidigare vd:n Tomas Alsmarker.

Elin Johansson är ny arkitekt på Karin Petterssons arkitektbyrå i Ängelholm. Hon är utbildad på Lunds Tekniska Högskola och kommer närmast från Sydark konstruera i Malmö.

Lova Lagercrantz är ny uppdragsansvarig arkitekt på Fojab arkitekters kontor i Stockholm. Hon är utbildad arkitekt på KTH i Stockholm och Bartlett School of Architecture i London. Hon kommer närmast från Varg arkitekter och har tidigare undervisat på Arkitekturskolan vid KTH.

Barbro Sollén Wilcox är ny översiktsplanerare på Stadsbyggnadsförvaltningens strategiska avdelning på Västerås stad. Hon har examen i landskapsarkitektur från University of Guelph i Ontario, Kanada och har tidigare arbetat som projekterande landskapsarkitekt i Kanada och Sverige. Hon är även ordförande i Sveriges Arkitekter i Västmanland.

Johanna Landin är ny inredningsarkitekt på Joyn Studio. Hon kommer senast från egen verksamhet som inredningsarkitekt och formgivare och har tidigare arbetat på Arkitema architects, Sandell Sandberg och Hennes och Mauritz. Hon är utbildad på Chalmers, HDK och Konstfack.

Mer att läsa