Gå till innehållet

Tyréns köper AQ och fördubblar arkitektstyrkan

Teknikkonsultföretaget Tyréns blir en av landets största arbetsplatser för arkitekter när de köper AQ Arkitekter med 58 anställda.

För Tyréns är köpet en del av en medveten strategisk satsning på arkitektur, en marknad som de vill bli starkare inom.

– Vi tror på samverkan mellan teknik och gestaltning i tidiga skeden, där behövs arkitektkompetensen, säger Sandra Plavinskis, kommunikationschef på Tyréns.

Idag jobbar ungefär 50 arkitekter på företaget. När AQ Arkitekter med kontor i Stockholm, Visby och Eskilstuna den 1 juni går in i bolaget blir de ungefär dubbelt så många, drygt 100.

– Det kändes rätt i magen. För oss var det viktigt att vi delar grundläggande värderingar kring medarbetare, affärer och ansvar med Tyréns. Vi tror att vi bättre kan möta de stora samhällsutmaningarna som vi i branschen står inför tillsammans, säger Magnus Parkler, vd på AQ Arkitekter.

AQ Arkitekter kommer att bilda en egen avdelning inom Tyréns med Magnus Parkler som chef. Kontoren i Eskilstuna och Visby kommer att bli kvar men förhoppningsvis kommer Stockholmskontoret att flytta in i Tyréns lokaler redan innan sommaren.

– Alla våra anställda följer med och vi har full beläggning så i det korta perspektivet blir det ganska små förändringar, säger Magnus Parkler.

Mer att läsa