Gå till innehållet

Tio kollegor på nya jobb

Ett gäng nya medarbetare på Lindberg Stenberg och på AIX samt två nya studiochefer på Tengbom och en tidigare förbundsdirektör som blivit vd. Det är innehållet veckans rapport om folk på nya jobb.

Tobias Lidman är ny arkitekt på Lindberg Stenberg arkitekter. Han kommer närmast från sin masterutbildning på Arkitekturskolan KTH och har tidigare arbetat på plankontor och som teknisk journalist.

Kristina Nygård är ny arkitekt på Lindberg Stenberg arkitekter. Hon kommer närmast från arkitektskolan vid LTH och är masterutbildad arkitekt med en treårig utbildning i inredningsarkitektur.

Manuel Sancho har också blivit arkitekt på Lindberg Stenberg arkitekter. Han kommer närmast från Argo Arkitekter.

Svetlana Tutanova är även hon ny arkitekt på Lindberg Stenberg arkitekter. Hon kommer närmast från arkitektskolan vid LTH och en masterutbildning i hållbar stadsbyggnad

 

Yasemin Yilmaz är ny arkitekt på AIX arkitekter. Hon har studerat på Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn och har tidigare jobbat på Urban Design i Stockholm. Hon har även en högskoleingenjörsexamen i medieteknik från KTH och erfarenhet av att jobba med tv.

Kalle Hjalmarsson är ny arkitekt på AIX arkitekter. Han är utbildad på arkitektskolan i Köpenhamn och på Carl Malmstens möbelsnickarskola i Vickleby, Öland. Han har tidigare erfarenhet av jobb hos Henning Larsen, Johan Celsing och Petra Gipp.

Adrià Carbonell är också han ny arkitekt på AIX arkitekter. Han är utbildad i Barcelona, har doktorsexamen och har sedan 2008 kombinerat arkitektjobb med forskning och undervisning. Han är för närvarande gästlärare vid KU Leuven Faculty of Architecture i Belgien.

Lisa Bruch och Sofia Dahlén är nya studiochefer i inredningsteamet på Tengbom i Stockholm. Lisa Bruch kommer närmast från jobbet som uppdragsansvarig på Mer, där hon också ingått i ledningsgruppen. Innan dess jobbade hon på DAP arkitekter och Lime 388 i Shanghai. Sofia Dahlén kommer närmast från posten som Head of interior inom Hennes och Mauritz i London och har tidigare arbetat på AIX.

Catherina Fored har utsetts till ny vd för HSB Norra Stor-Stockholm. Hon kommer närmast från jobbet som chef för stadsutveckling och exploatering vid ByggVesta. Innan dess var hon stadsbyggnads- och exploateringschef i Sundbybergs Stad och förbundsdirektör för Sveriges Arkitekter.

Mer att läsa