Gå till innehållet

Tidningen Arkitekten får ny webb

Arkitektens webb, arkitekten.se, har bytt plattform och fått ny form.
– Med den nya webben blir det bättre struktur och variation i presentationen av tidningens innehåll, säger Annika Jensfelt, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Den nya uppdaterade webben är ytterligare ett steg i Arkitektens omgörning som påbörjades hösten 2021. I januari i år kom det första numret av den nya papperstidningen.

Bakom den nya webben, som bygger på webbplattformen Arto, står designbyrån Oktavilla.

– Det känns jätteroligt att vi nu knyter ihop formen mellan webb och papperstidning. Men kanske ännu viktigare är att vi ökar tillgängligheten och användbarheten för läsarna. Förhoppningen är att det ska bli enklare att upptäcka innehåll av värde för dig som läsare, säger Lars Wästfelt på Oktavilla.

Arkitekten.se lanserades första gången år 2016. I samband med en omorganisation förra året, beslutade Sveriges Arkitekters styrelse att medlemstidningen ska göra en förflyttning och satsa på sina digitala kanaler. Den nya webben ger också redaktionen en rad nya verktyg för att utveckla tidningen digitalt.

– Papperstidningen och webben går hand i hand men erbjuder våra läsare olika typer av innehåll. Som läsare kommer man framöver att uppleva den nya webben även i Arkitektens nyhetsbrev som varje vecka sammanfattar de senaste nyheterna och debatten, säger Annika Jensfelt.

Mer att läsa