Gå till innehållet

Svenskt på arkitektur­triennal i Belgien

Daniel Norell och Einar Rodhe, som tillsammans driver arkitektkontoret Norell Rodhe, har ritat en trädgård och möbler av återbrukat material för triennalen i belgiska staden Brugge.

Inför konst- och arkitekturtriennalen Spaces of possibility som öppnar den 13 april, har tolv arkitektpraktiker från hela världen bjudits in att medverka med tillfälliga byggnader och installationer.

Svenska Norell Rodhe är ett av de inbjudna arkitektföretagen. De bidrar med projektet Raamland där de omvandlar en plats i centrala Brugge till en trädgård för odling och lokala gemenskaper.

Projektet är en testbädd för att integrera lokalt återbrukade byggnadselement och material. Arkitekterna skapar en paviljong och möbler som sammanfogas av delar från rivna byggnader. Samtidigt skapar de en avskild publik plats som relaterar till Brugges många muromgärdade trädgårdar.

Triennalen Spaces of possibility, som pågår i Brygge till den 1 september i år, handlar om att undersöka hur en stad, utsedd som världsarv av Unesco, kan förändras och hur arkitektur och konst kan stötta utvecklingen. Under fem månader bjuds arkitekter och konstnärer in att utveckla platsspecifika installationer, kopplade till framtida utmaningar för Brygge och andra städer i världen.

Mer att läsa