Gå till innehållet

Schmidt Hammer Lassen går samman med amerikansk jätte

Det kända danska kontoret Schmidt Hammer Lassen architects blir en del av Perkins och Will som har över 2 000 medarbetare i USA och resten av världen.

Schmitd Hammer Lassens vd Bente Damgaard ser partnerskapet som en fantastisk möjlighet.

– Sammanslagningen med Perkins och Will gör det möjligt för oss att upprätthålla den essentiella delen av vår identitet som ett både designdrivet och kundorienterat kontor, samtidigt som vi stärker oss organisatoriskt, säger hon i ett pressmeddelande.

Perkins och Wills vd Phil Harrison är också lyrisk:

– Genom att kombinera vår 83-åriga designhistoria med Schmidt Hammer Lassens skandinaviska arkitekturtradition kommer vi tillsammans att i ännu högre grad kunna bidra till att sätta en högre standard för kulturell och offentlig miljö, säger han i pressmeddelandet.

Schmidt Hammer Lassen grundades 1986 och är känt för att i Danmark ritat bland annat Den svarta diamanten, tillbyggnaden till Köpenhamns kungliga bibliotek. I Sverige ligger kontoret bakom bland annat kontors-, konsert- och kongresskomplexet Malmö Live samt stadsbiblioteket i Växjö. Kontoret är även aktuellt med projekt i Stockholms innerstad.

Perkins och Wills kallar sig för ett tvärfackligt och forskningsbaserat företag och har bland annat ritat Rush University Medical Center i Chicago, naturhistoriska museet i Shanghai och Albion Library i Toronto.

Mer att läsa