Nyheter

Scheiwiller Svensson byter namn

20 augusti 2019

Stockholmsbaserade Scheiwiller Svensson lämnar sitt varumärke och blir Gatun arkitekter.

– Det var naturligt att byta till ett namn som bättre speglar vårt sätt att jobba, säger Ari Leinonen, vd på Gatun arkitekter.

Annons
Foto Gatun arkitekter

Stockholmskontoret Scheiwiller Svensson byter namn till Gatun arkitekter.

Arkitektföretaget Scheiwiller Svensson har verkat i snart 25 år och har sitt kontor på Södermalm i Stockholm. Kontoret består av ett 50-tal medarbetare och har projekt utspridda över Sverige respektive i några fall utomlands.

Företaget har nu bytt namn till Gatun arkitekter. Namnet bygger på en äldre stavning av ordet gata och ska symbolisera idén om att ta vara på gatuperspektivet.

Ari Leinonen. Foto: Gatun arkitekter

Annons

Bakgrunden till namnbytet är en vilja att komma bort från personnamn, dels för att företaget genomgått generationsväxlingar och ägarstrukturen förändrats och dels för att det nya namnet ska förtydliga vad företaget står för och gör, förklarar vd:n Ari Leinonen.

– Det är på gatan som staden lever. Det är där människor möts. Och det är för människorna vi utformar våra projekt, säger Ari Leinonen, och fortsätter:

– Vi jobbar alltid i team. För varje projekt sätter vi ihop det bästa möjliga arbetslaget. Därför kändes det naturligt att byta till ett namn som bättre speglar vårt sätt att jobba.

Vilka risker ser du i att byta från Scheiwiller Svensson, som är ett inarbetat varumärke, till något helt nytt? 

– Det klart att det kan finnas risker med ett namnbyte, men det är inget som sker plötsligt utan vi har arbetat med det här internt under ett år och är en del av vårt arbete med att framtidssäkra oss själva. Jag tror att den nya energin som kommit av att vi gör det här kan ge utväxling i framtiden. Bytet är ett naturligt steg för att gå ännu bättre.

Styrelseordförande Jonas Bäckström, som har en bakgrund i kommunikationsbranschen och arbetat med varumärkesstrategi, utvecklar i ett pressmeddelande hur valet föll på Gatun:

Annons

– Vi vill manifestera att vi är ett lag som jobbar tillsammans, med olika perspektiv. Det är multikulturellt, ungt och gammalt, säger han.

Företaget arbetar just nu med projekt som Slakthusområdet i Stockholm, E.on:s nya kretsloppsanläggning vid Högbytorp och en masterplan för utomhusarenan Dalhalla i Rättvik.

Max Sohl Stjernberg

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel