Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Riksarkitekten väljs in i IVA

Landskapsarkitekt Helena Bjarnegård, riksarkitekt vid Boverket, är en av 40 nya ledamöter i den Kungliga ingenjörsvetenskapsakademin, IVA.

– De nya ledamöternas samlade erfarenheter och kompetenser kommer att bli ett viktigt tillskott för oss som akademi. Det här gör att vi ytterligare stärker och breddar IVA:s kompetenser i viktiga framtidsfrågor så som artificiell intelligens och hållbar utveckling, säger Marcus Wallenberg och Tuula Teeri, preses respektive vd för IVA i ett pressmeddelande.

IVA bildades för över 100 år sedan och samlar kompetens genom cirka 1 300 invalda akademiledamöter och 250 företag. Akademin har tolv avdelningar, från ekonomi och skogsnäring till maskinteknik. 

Helena Bjarnegård väljs in i avdelningen för samhällsbyggnad. Där får hon sällskap av civilingenjören Anna Denell som är hållbarhetschef på Vasakronan samt Anna Fredriksson, doktor och professor i bygglogistik vid Linköpings universitet.

Bland tidigare invalda arkitekter i IVA:s avdelning för samhällsbyggnad finns bland andra Monica von Schmalensee, Lars Marcus och Gert Wingårdh.

Mer att läsa