Nyheter

Reflex stärker inom ljusdesign

12 februari 2019

Studion Reform ska ge Reflex möjlighet att ta stora uppdrag inom inredningsarkitektur och ljusdesign.

Annons
Foto Eva Lindblad/Reform

Vi behöver vara tydligare mot marknaden med vår inredningskompetens, säger Peter Sahlin om nybildade varumärket Reform inom Reflex arkitekter.

I april förra året köptes PS arkitektur upp av Reflex arkitekter och tio personer flyttade över till Reflex. Nu har en studio för enbart inredningsarkitektur- och ljusdesignuppdrag bildats med namnet Reform.

– Vi lanserar varumärket för att bli tydligare med att vi erbjuder kompetenser inom både husbyggnad och inredningsarkitektur, säger Peter Sahlin, tidigare vd för PS arkitektur.

Uppdragen kommer både från fastighetsägare och hyresgäster och Peter Sahlin säger att målsättningen är att kombinera båda kundsegmenten för att skapa en bra helhet.

Annons

– Det här är ett sätt att förtydliga vårt erbjudande. I Reform jobbar vi med insidan och mot kunder som behöver kompetenserna inredningsarkitektur och ljusdesign. Ofta är det hyresgästen, säger han.

I studion Reform ingår också en ny ljusstudio som leds av ljusdesigner Beata Denton som följt med från PS Arkitektur. Ytterligare tre nya ljusdesigner har anställts. Med dem består Reform nu av en grupp på 20 personer med kompetenserna arkitektur, inredningsarkitektur och ljusdesign, som leds av Peter Sahlin och Jenny Öberg.

– Det behövs för att vi ska kunna hantera stora projekt som har blivit allt mer komplexa. Kunderna inser också allt mer att inredningsarkitektur inte bara handlar om yta utan också om ergonomi, som akustik, ljus och klimat, säger Peter Sahlin.

Just nu är det en bra storlek på studio anser han och konstaterar att det idag är hård konkurrens om kompetenta inredningsarkitekter.

– Vi hoppas kunna anställa fler på sikt. Det kommer ut för få inredningsarkitekter från skolorna idag så vi höjer även blicken och ser oss om efter olika typer av kompetenser, säger Peter Sahlin.

Annons

Nina Gunne

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel