Gå till innehållet

PE köper Roof arkitekter i Örebro

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang fortsätter att expandera och köper nu Örebroföretaget Roof arkitekter med 16 anställda.

Roof arkitekter har kontor i Örebro och Lindesberg och förutom ägarna, arkitekterna Mattias Rehn och Lars-Göran Otterling, består medarbetarskaran av byggnadsingenjörer och visualiserare. Möjligheten att bli uppköpta av Projektengagemang kom rätt i tiden, förklarar Mattias Rehn som är vd.

– Vi var i den fasen att vi sitter lite trångt och kände att vi behövde växla upp och anställa fler arkitekter. Då dök den här möjligheten upp och det kändes klockrent, säger han till Arkitekten.

Mattias Rehn.

Projektengagemang har redan två kontor med VVS-ingenjörer respektive projektledare i Örebro och tanken är att dessa två tillsammans med arkitektkontoret ska bli basen för koncernens nya kontor på orten.

– Till att börja med stannar vi i våra befintliga lokaler men på sikt hittar vi nya där vi sätter oss tillsammans och skapar ett PE-hus, säger Mattias Rehn.

Per Hedebäck, vd och koncernchef på Projektengagemang, är också nöjd med uppköpet.

– Detta ger PE en mycket stabil grund att stå på för att kunna fortsätta växa i Örebro, säger han i ett pressmeddelande.

Projektengagemang har tidigare expanderat sin arkitektverksamhet genom köpet av Temagruppen hösten 2016. Företaget har idag mer än 200 arkitekter anställda.

Mer att läsa