Gå till innehållet

Ny vd på MAF arkitektkontor

Peter Häggmark toppar veckans rapport om folk på nya jobb.

Peter Häggmark tillträder den 23 oktober som ny vd på MAF arkitektkontor som har ett 50-tal anställda i Luleå, Piteå, Umeå och Stockholm. Peter Häggmark har de senaste åren varit grupp- och kontorschef i Luleå samt bolagets styrelseordförande. Han efterträder Mats Jakobsson som blir kvar inom företaget för att fokusera på arkitektrollen.

Ronny Brox är ny landskapsarkitekt på Landskapslaget. Han är utbildad i Berlin och jobbar sedan 2008 i Stockholm. Han kommer senast från WSP och har tidigare jobbat i Kina, Norge, Tyskland och Förenade Arabemiraten.

Magdalena Franciskovic är ny uppdragsansvarig landskapsarkitekt på Landskapslaget i Stockholm. Hon kommer närmast från White arkitekter och har dessförinnan bland annat arbetat på Nyréns arkitektkontor.

Kjell Jansson är ny arkitekt på Nyréns arkitektkontor. Han har lång erfarenhet av komplexa byggnader i alla skeden från sin tid hos Bjurström och Bodin Arkitekter och kommer närmast från Tengbom, där han arbetat som ansvarig och handläggande arkitekt.

Helena Hemminger är ny arkitekt med ansvar för tävlingar på Utopia. Hon har konstutbildning och en examen från KTH, har drivit egen verksamhet och var under åtta år anställd på Tengbom som gestaltningsansvarig och ledare för kontorets tävlingsteam.

Alva Karasalo Dahlbäck är ny medarbetare på Utopia. Hon är nyutexaminerad arkitekt med en kandidatexamen från KTH. Under studietiden har hon i perioder praktiserat på GWSK Arkitekter.

Sarah Saleh har anställts som trainee på Utopia. Hon har en examen från Teshreen University i Syrien och har fyra års arbetserfarenhet av olika typer av projekt.

Pedram Seddighzadeh är ny arkitekt på Utopia. Han är utbildad på Chalmers samt TU Delft i Nederländerna och kommer närmast från Foster och Partners i London. Tidigare har han jobbat på danska 3XN:s researchavdelning och Whites interna avdelning för digital design.

Alessio Boco är ny arkitekt och civilingörnjör på Utopia, med ansvar för hållbarhetsfrågor. Han är utbildad vid Università degli Studi di Perugia och RWTH Aachen och har tidigare arbetat på Studio Hof i Perugia, Italien och på Sweco Architects i Sverige.

 

Mer att läsa