Nyheter

Mipim ställer in på grund av coronaviruset

2 mars 2020

Fastighetsmässan Mipim byter datum från mars till juni på grund av det nya coronavirusets framfart. Strategisk arkitektur, ett av arkitektföretagen som skulle ha deltagit, styr nu om sina branschträffar från Cannes till Stockholm.

Annons
Foto Tintignies

Fastighetsmässan Mipim som den såg ut på plats i Cannes mars 2019.

Det var i fredags som mässans chef Paul Zilk mejlade alla gäster, partners och medarbetare och meddelade att Mipim, som var planerad till 10–13 mars, flyttas fram till 2–5 juni på grund av det nya coronavisuset.

– Hälsan för våra kunder och medarbetare har högst prioritet. Med tanke på omständigheterna är det bästa vi kan göra att flytta fram Mipim till juni, skriver Paul Zilk på fastighetsmässans hemsida.

Redan tidigare i veckan hade flera stora byggaktörer meddelat att de inte skulle delta. Och samma dag som Mipim gick ut med sitt besked satte de franska myndigheterna upp ett temporärt förbud mot publika inomhusevenemang med över 5000 deltagare.

Annons

Therese Gröndahl. Foto: Pernilla Pettersson

Strategisk arkitektur är ett av de svenska arkitektföretag som brukar resa till den stora fastighetsmässan i Cannes.

– Vi tycker självklart att det är tråkigt att Mipim ställs in men det är bra att de är försiktiga och tänker på mässans deltagare, säger Therese Gröndahl kommunikationsansvarig på Strategisk arkitektur.

Kontoret skulle ha skickat tre medarbetare och hade dessutom arrangerat två branschträffar på plats. Dessa arbetar Therese Gröndahl nu med att boka om så att de kan bli av i Stockholm istället.

– Vi är lösningsorienterade och tycker det är viktigt att samla branschen. Så vi hoppas att de svenska aktörer som inte åker ska vilja ses ändå för att nätverka och ha de givande samtal som Mipim är så bra för, men på hemmaplan istället.

Vilka riktlinjer ger ni era anställda med anledning av det nya coronaviruset?

Annons

– I och med att det har varit sportlov har vi gått ut till alla medarbetare och bett dem stanna hemma om de har symptom och varit i virusdrabbade områden. Det är råd som också arbetsgivarorganisationen Almega gått ut med. I övrigt är det business as usual, men vi följer förstås utvecklingen, säger Therese Gröndahl.

Rebecka Gordan

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel