Nyheter

Kollegorna vill förnya konsultbranschen

6 februari 2020

Efter flera år med erfarenhet från större företag bestämde sig de tre kollegorna för att det var dags att starta en egen konsultkoncern.

Annons
Foto Jonas Malmström

Linus Masimov, Katarina Lidén och Patric Kjellin ligger bakom nystartade Venn. Konsultföretaget finns i dag i Kalmar, Karlstad, Skövde, Stockholm och Åmål.

Det nystartade konsultföretaget Venn vill bygga en platt organisation utan toppstyre och ha stort fokus på varje enskild medarbetare.

– Vi tror på att vägen till lönsamhet går via att ha kul på jobbet, säger Linus Masimov, landskapsarkitekt och en av grundarna.

Tillsammans med arbetsmiljöspecialisten Katarina Lidén och projektledaren Patric Kjellin förenades de i en övertygelse om att det går att kombinera konsultjobbet med att sätta medarbetaren främst.

Annons

– För oss är det viktigt att se varje enskild konsult som en individ och ta hand om den därefter. Vi lägger stor vikt vid jämställdhet och hållbart ledarskap, säger Patric Kjellin.

Det är också en av anledningarna till att bolaget satsar på långsiktigt värde.

– Att leva under kvartalshets är varken bra för våra medarbetare eller kunder, säger Linus Masimov.

De startade företaget i maj 2019 och samma år i augusti drog Venn i gång sin verksamhet. I dag är de ungefär 15 anställda. Kunderna finns främst inom samhällsbyggnadssektorn, bland annat sitter företaget med som samverkansledare i projektet Barkarbystaden, norr om Stockholm.

– Jag tror våra kunder uppskattar och ser att vi klarar av att vara både entreprenörsdrivna och samtidigt ta hand om våra medarbetare, säger Katarina Lidén.

Venn tipsar – så sätter du medarbetarna främst

Stöd från toppen – Du måste ha ägarna och styrelsen med dig.

Annons

Syfte och mål – Du måste veta vad du vill uppnå med ett medarbetarfokus.

Lyssna och var närvarande – Vad har medarbetarna för individuella behov? Hur kan du bidra till att underlätta för dem?

OCh namnet kommer från?

Venn är taget från venndiagrammet. Namnet spelar också med företagets grundidé genom att låta som “vän”.

Anton Andersson

Gå till nästa artikel