Gå till innehållet

Jonas Claeson blir ny byggeneral i Stockholm

Planeringsarkitekten Jonas Claeson blir Stockholms nya byggeneral. Han efterträder arkitekten Torleif Falk som så sent som i förra veckan presenterades som ny stadsarkitekt.

Efter förra veckans nyhet att byggeneralen Torleif Falk blir ny stadsarkitekt kom idag besked om ytterligare en rockad i Stockholms stad. Det blir även fortsatt en arkitekt som ska samordna stadens samhällsbyggnadsarbete.

Jonas Claeson är utbildad planeringsarkitekt och tillträder 1 oktober. Han kommer närmast från stadsbyggnadskontoret där han varit enhetschef på planavdelningen. Han har även haft ett övergripande ansvar vid planeringen av Norra Djurgårdsstaden och arbetat med att utveckla planprocessen.

– Stadens utveckling ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot uppdraget. Det finns en mycket god grund för det fortsatta arbetet som jag hoppas kunna förvalta och förädla, säger Jonas Claeson i ett pressmeddelande.

Precis som tidigare kommer uppdraget att vara att följa upp bostadsmålen och samordna stadens arbete. En annan uppgift blir att arbeta med olika utvecklingsprojekt och säkerställa att planeringen sker med ett helhetsperspektiv.

Mer att läsa