Gå till innehållet

Inrednings­arkitekterna springer ut

Den 16 maj öppnar vårutställningen på Konstfack och pågår till den 24 maj. Flera projekt av masterstudenterna i Rumslig gestaltning visar undersökningar om lokal identitet och utveckling av platser.

Konstfack har i år valt att samla nästan alla sina examensstudenter i en vårutställning under samma period för första gången sedan pandemin.

I utställningen visas arbeten av 16 studenter som tar masterexamen i Rumslig gestaltning. Fem av dessa har tidigare tagit kandidatexamen på Konstfacks program i Inredningsarkitektur och möbeldesign. I utställningen visas också arbeten av 21 studenter som nu tar examen på det kandidatprogrammet.

Sandra Engardt är ännu en av masterstudenterna på Konstfack. Hon föreslår en omvandling av Gustavsbergsteaterns foajé och entré för att framhäva byggnadens kulturhistoria och utveckla dess framtida roll.

HDK Valand, Högskolan för konst och design, har också ett par av sina vårutställningar kvar.

Mellan 30 maj och 11 juni visas arbeten av masterstudenter i tillämpad konst och formgivning (metallgestaltning, möbeldesign och textil–kropp–rum) i Steneby Konsthall i Dals Långed. Avgångsstudenterna från utbildningarna BFA design, MFA design, MFA embedded design och MFA child culture design ställer ut tillsammans under titeln Positioneringar, på HDK-Valand i Göteborg 7–11 juni.

Mer att läsa