Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Hotell i Bohuslän får stora turistpriset

Hotellboendet Pater Noster har tilldelats Tillväxtverkets stora turismpris 2022. Bakom projektets koncept, marknadsföring och inredningsarkitektur står designbyrån Stylt Trampoli i Göteborg.

Pater Noster beskrivs som ett lyxigt och exklusivt hotellboende beläget i den gamla fyrmästarbostaden vid Pater Noster på ön Hamneskär i havsbandet utanför Marstrand i Bohuslän. Konceptet lanserades under sommaren 2020 och är signerat den Stylt Trampoli och dess grundare och kreativa chef Erik Nissen Johansen. Han är också en av delägarna i Pater Noster. 

“På ett innovativt och hållbart sätt förvaltar Pater Noster ett svenskt kulturarv. De har omdefinierat begreppet lyxhotell och förvandlat en karg ö till ett attraktivt resmål som sätter Västsverige på den internationella kartan.”, lyder motiveringen.

Stora Turismpriset delas ut av Tillväxtverket, i år för 29:e gången. Priset ska gå till ett företag eller annan organisation som ”på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utveckling av besöksnäringen”. 

Vardagsrummet i Fyren Pater Noster.

Mer att läsa