Gå till innehållet

Här är White arkitekters nya vd

Alexandra Hagen blir ny vd för White arkitekter efter årsskiftet. Hon har jobbat på företaget sedan hon gick ut Chalmers för 17 år sedan och är idag chef på Malmökontoret.

– Jag tycker väldigt mycket om det här företaget och ser mycket fram emot att fortsätta vara med och utveckla det i en ny roll, säger Alexandra Hagen.

Hon började som medverkande arkitekt på Whites Göteborgskontor 2000, har genom åren haft flera ledande positioner och sitter sedan tio år i koncernledningen. I och med att hon blir vd återvänder hon till huvudkontoret i Göteborg efter snart sju år som kontorschef i Malmö.

– Att vara kontorschef är ett fantastiskt jobb så även om det är väldigt roligt att bli vd känns det lite vemodigt att lämna det, säger Alexandra Hagen.

Hon efterträder Monica von Schmalensee som efter sju år som vd valt att inta en rådgivande roll på företaget med egna externa uppdrag.

– Monica har gjort ett bra jobb som vd och det känns bra att ta över ett så välskött företag, säger Alexandra Hagen.

Hon tillträder som vd i januari 2018 och säger att det inte kommer att innebära några drastiska förändringar i företaget.

– Jag har inte blivit vd för att det behövs en ny strategi. Vi har en treårig affärsplan som vi är mitt inne i och mitt uppdrag blir att se till att vi levererar enligt den till att börja med. Sedan kan det bli aktuellt att utveckla nya strategier i nästa affärsplan, säger Alexandra Hagen.

Mer att läsa