Nyheter

Här är vinnarförslaget för skolan i Rinkeby

8 juni 2018

Okidoki arkitekter i samarbete med Warm in the winter får första pris i idétävlingen om hur skolans rum kan främja stadsdelens miljömässiga och sociala hållbarhet.

Annons
Foto Okidoki/Warm in the winter

Bakom vinnarförslaget för stadsdelen Rinkeby i Stockholm står ett team av arkitekter och planerare från Okidoki och Warm in the winter.

– Vi är nöjda med att ha lyckats både med strukturen och ett konkret progressivt förslag som handlar om att satsa på utbildning, rörelse och tjejer, säger Rickard Stark på Okidoki arkitekter.

Enligt tävlingsjuryn är det vinnande bidraget ett förslag som ”övertygande och modigt pekar på hur arkitektur och stadsbyggnad kan bidra till en positiv samhällsutveckling” och som har en ”tydlig feministisk strategi”.

Förslagets motto är Skolan mitt i byn och i det ingår bland annat en ny byggnad som ersätter den befintliga Rinkebyskolan som istället görs om till äldreboende. I förslaget ingår även en ny central byggnad för truppgymnastik och att en parkeringsplats i anslutning görs om till en plats som ska vara till för tjejer.

Annons

Tävlingen arrangerades av Skolfastigheter i Stockholm, Sisab, i samarbete med Sveriges Arkitekter. Hela vinnarförslaget, övriga prisade förslag samt juryns utlåtande finns att se och läsa här.

Author no image

Annika Jensfelt

Gå till nästa artikel