Gå till innehållet

Här är årets första arkitekter på nya jobb

En ny operativ chef på Tengbom, en fastighetsutvecklare på Rikshem och ett helt gäng landskapsarkitekter på nya tjänster. Allt detta och lite till i årets första skörd av arkitekter på nya jobb.

Linda Camara är ny operativ chef för Tengboms mindre och mellanstora Sverigekontor och kliver därmed upp i företagsledningen. Hon har tidigare varit kontorschef för Tengboms Kalmarkontor.

Martin Wiese

Martin Wiese är ny arkitekt på Visbyarks Stockholmskontor. Han kommer senast från Zin arkitektur.

Lovisa Gustavsson

Lovisa Gustavsson har blivit anställd som fastighetsutvecklare på Rikshem. Hon kommer senast från Archus där hon arbetat med arkitektur och fastighetsutveckling i tidiga skeden. Hon har även arbetat som planarkitekt på Västerås stadsbyggnadskontor.

Amer-Marroush

Amer Marroush är ny arkitekt på Skanska Teknik, A och BIM-gruppen. Han är utbildad vid Al Baath Universitet i Homs, Syrien och har arbetat med stadsplanering i Homs och senare som arkitekt i Libanon.

Åsa Wikå

Åsa Wikå är ny arkitekt på Chroma Arkitekter i Malmö. Hon kommer närmast från Jaenecke arkitekter.

Frode Sönnergren

Frode Sönnergren är ny arkitekt på Chroma Arkitekter i Malmö. Han kommer närmast från Sweco arkitekter.

Ola Gustafsson

Ola Gustavsson är ny landskapsarkitekt på Tema i Malmö. Han är utbildad vid SLU Alnarp och kommer senast från Atkins. Han har främst arbetat med gestaltning och stadsbyggnad mot offentliga beställare.

Diane.Corruble

Diane Corruble är nyanställd medverkande arkitekt hos &Rundquist. Hon är utbildad vid ISA Saint Luc LOCI, Tournai i Belgien.

Elin Heldin

Elin Heldin är ny medverkande landskapsarkitekt på Tengbom i Uppsala, Studio Landskap. Hon kommer senast från tjänsten som trädgårdsarkitekt på Hummelbo Trädgårdar.

Ninja Westberg

Ninja Westerberg är ny arkitekt på Tengbom i Göteborg. Hon har studerat kandidatprogrammet Arkitektur och Teknik samt masterprogrammet Architecture and Urban Design på Chalmers.

Hildur Gudmundsdottir

Hildur Gudmundsdottir är ny arkitekt på Tengbom i Stockholm, studion för kontor. Hon har masterexamen från KTH och kandidatexamen från Iceland Academy of the Arts. Hon har tidigare arbetat med inredning på Island och medverkat i ett forsknings- och bokprojekt om övergivna hus på Island.

Per Linde

Per Linde är ny arkitekt på Tengbom i Stockholm, Studio Bostad. Han har tidigare jobbat som arkitekt på Grimshaw i London och är grundare av Combo Competitions, en tävlingssida för arkitekter med fokus på idéer.

Emelie Romé

Emelie Romé är nyanställd landskapsarkitekt på Sweco Architects i Helsingborg. Hon är utbildad på SLU i Alnarp och kommer senast från Akretus. Hon har även studerat medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet och projekt- och processledning i hållbar stadsutveckling vid Malmö högskola.

Lotta Currivan Arkitekten

Lotta Currivan är nyanställd arkitekt på Sweco Architects i Helsingborg. Hon kommer senast från Möller Arkitekter i Ängelholm, där hon jobbat med bostäder och stadsbyggnad de senaste fem åren.

Emelie Ireman

Emilie Ireman är nyanställd landskapsarkitekt på Sweco Architects i Malmö. Hon kommer senast från Landskapsgruppen i Lund, där hon bland annat jobbat med utemiljöer för barn, kulturhistoriska miljöer och begravningsplatser.

Mer att läsa