Gå till innehållet

Han ska stärka Teng­boms gestaltning

Jesús Azpeitia toppar veckans rapport om arkitekter på nya jobb som också innehåller en detaljplaneexpert, en lagledare och en stadsbyggnadschef. Med flera.

Jesús Azpeitia har blivit kreativ ledare på Tengbom i Stockholm med uppdraget att stärka uttrycket och innovationen i gestaltningen. Han är föreläsare på KTH, där han tidigare varit utbildningsansvarig och proprefekt, och kommer senast från jobbet som arkitekt på Urban Design.

Anna Molén har börjat på Genova Property Group med ansvar att driva detaljplaner. Hon kommer senast från Tyréns där hon arbetat som processledare för detaljplaner och innan dess har hon jobbat som planarkitekt på Sundbybergs stad samt som konsult.

Katarina Pelinska är landskapsarkitekt och ny teamleader på Atkins i Stockholm. Hon kommer senast från Tengbom, där hon varit uppdragsansvarig för offentliga uppdrag. Hon har även en postmaster i restaurering från Kungliga Konsthögskolan.

Johan Nilsson är ny stadsbyggnadschef i Landskrona. Han är planeringsarkitekt som jobbat i kommunen sedan 2011, först som planarkitekt och senare som planchef. Den senaste tiden har han varit tillförordnad förvaltningschef.

Sébastien Corbari, vd och grundare av Grad, och Meryem Gülenay, anställd på Grad sedan 2011, blir anställda hos AIX från den första februari. Detta sedan AIX förvärvat Grads verksamhet.

Andreas Jentsch, Anna Belfrage, Elise Lindahl, Eva Ocklund, Ida Stavenow, Magnus Lundström, Niklas Sonestad och Petra Jenning är medarbetare som blivit nya delägare på Fojab arkitekter.

Mer att läsa