Gå till innehållet

Guiden: Danska pionjärer och arkitekturfest i Berlin

Cobes projekt ställs ut i Köpenhamn, prisutdelningar i dagarna tre när World Architecture Festival äntrar Berlin och seminarium i Örebro om hur LOU kan stödja kvalitet. Arkitekten tipsar om tre arkitekturevenemang de kommande veckorna.

Danska pionjärer

Till 8 jan UTSTÄLLNING. På tio år har danska Cobe etablerat sig som ett av landets ledande arkitektkontor med fokus på arkitektur som social motor. Nu visas deras alster i utställningen Our Urban Livingroom, bland dem rock- och popmuseet Ragnarock i Roskilde. På Dansk Arkitektur Center i Köpenhamn.

I år tar World Architecture Festival plats i Berlin.

Förra året anordandes World Architecture Festival i Singapore.

Från superlyx till flyktingbostäder

Från 16 nov till 18 nov FESTIVAL. Hur kan arkitekter kommunicera sina värden på en marknad som inte bryr sig om pris? Och kan ett byggnadssystem för informella bostadsområden i Kapstaden också användas i Berlin? På World Architecture Festival spänner ämnena över ett brett fält. På Arena Berlin i Berlin.

Att upphandla kvalitet

17 november SEMINARIUM. Vilka öppningar ger LOU, lagen om offentlig upphandling, för att skapa kvalitativa miljöer och platser? Kan designprocessen vara ett verktyg i upphandlingen för att nå social hållbarhet? Det och mer diskuteras under Bo nu då: Örebro – hur upphandlar vi med kvalitet och delaktighet som arrangeras av ArkDes. Perspektiv både från beställare, leverantörer och medborgare utlovas. På Örebro läns museum.

Mer att läsa