Gå till innehållet

Guiden: Arkitektritade nödbostäder och branschfest på Cirkus

Stor utställning på Moma om utformningen av flyktingläger, framstående forskare inom feminism och arkitektur föreläser på KTH samt arkitekternas egen fest: Arkitekturgalan. Arkitekten guidar till tre intressanta evenemang de kommande veckorna.

Trygghet i det tillfälliga

Till 22 jan UTSTÄLLNING. Förr kallades de temporära, men idag är det tydligt att världens flyktingbostäder allt som oftast blir mer eller mindre permanenta. I Insecurities: Tracing Displacement and Shelter visas några av de lösningar som arkitekter och designer formulerat. På Museum of Modern Art i New York.

Vad feminismen kan göra för arkitekturen

17-19 nov KONFERENS. Hur kan kritiska koncept, experimentell forskning och feministiska designverktyg skapa mer socialt och miljömässigt hållbara miljöer och städer? Konferensen Architecture and Feminisms – Ecologies, Economies, Technologies samlar flera namnkunniga föreläsare på området, bland dem Jane Rendell, Naomi Stead och Doina Petrescu. På KTH Arkitekturskolan i Stockholm.

Mille arbres var ett av de vinnande bidragen i tävlingen Reinventing Paris.

Mille arbres var ett av de vinnande bidragen i tävlingen Reinventing Paris.

Celebert galej

29 nov GALA. Dags för arkitekternas årliga fest, Arkitekturgalan. Det blir mingel, debatt och en rad namnkunniga talare, som David Adjaye, Siv Helene Stangeland och Jean Louis Missika som ska berätta om innovationstävlingen Reinventing Paris, där Mille arbres var ett av de vinnande bidragen. Prisutdelning på kvällen. På Cirkus i Stockholm.

Mer att läsa