Gå till innehållet

Frihamnsdagarna avslutar Göteborgs 400-årsfirande

Flera arkitektkontor deltar i Frihamnsdagarna som pågår i Göteborg 31 augusti till 3 september.

Frihamnsdagarna i Göteborg genomförs av Göteborgs stad och ska vara en arena för demokratiska samtal. Årets Frihamnsdagar avslutar också firandet av 400-åringen Göteborg.

Flera arkitekter och arkitektföretag deltar i programmet. Mareld landskapsarkitekter bjuder in till en paneldebatt om cirkulär stadsbyggnad. White arkitekter arrangerar flera seminarier, bland annat om hur ikonbyggnader i det offentliga rummet, om den gröna omställningen och om att bygga med lera. Ett samtal handlar också om tidlös design i staden, då inredningsarkitekten Olle Andersson bjuds in. Tengbom arrangerar ett panelsamtal om ett certifieringssystem för jämlika offentliga miljöer och städer.

Stadsutveckling behandlas också i andra programpunkter. Urban Futures, centrum för hållbar stadsutveckling håller i ett samtal om att utveckla stadens gemensamma platser genom att inkludera dem som vistas där. Lars Marcus, arkitekt och professor i stadsbyggnad deltar i Chalmers samtal om att planera och bygga för att minska segregationen.

Hela programmet för Frihamnsdagarna 2023 hittar du här.

Mer att läsa