Nyheter

Form design center sänder två dagars framtidsspaning

1 september 2021

Idag startar Arkitekturdagarna som både kan upplevas på och sänds från Form design center i Malmö.  
– Det blir flera utblickar om framtidens arkitektur, säger Gunilla Kronvall som är projektledare.

Annons
Foto Daniel Engvall

Arkitekturdagar 2021 genomförs av Sveriges Arkitekter på Form design center i Malmö den 1–2 september. På bilden syns verksamhetsledaren Gunilla Kronvall. Scenografi av Andréason och Leibel.

Digitalisering och material, stadsplanering och globala utmaningar står på schemat under Arkitekturdagarnas första dag den 1 september som ges på engelska. Gunilla Kronvall som har varit curator och projektledare vill särskilt lyfta programpunkten om arkitekterna i den nya tidsåldern Antropocen, en föreläsning som ges av professor Sverker Sörlin.

– Det kan dra hållbarhetsdiskussionen i en ny riktning och jag tror det kan vara intressant för arkitekter att lyssna på, säger hon.

Gunilla Kronvall är också nyfiken på att höra Liam Young från Los Angeles göra en internationell utblick om framtida byggande och Paul Lowe berätta om hur digitala verktyg kan föra arkitekterna tillbaka till byggarbetsplatsen. Den andra arkitekturdagen den 2 september har ett mer nordiskt tema. Då ges en fördjupad föreläsning om Sigurd Lewerentz inför utställningen som öppnar i höst på Arkdes. Dessutom möts fem stadsarkitekter från de nordiska länderna.

Annons

– Det ska bli intressant att höra om vi diskuterar samma frågor och om vad som pågår i de olika städerna, säger Gunilla Kronvall.

Arkitekturdagar 2021

Arkitekturdagar 2021 kan följas både på plats på Form design center i Malmö och på länk. Temat är Framtidens arkitektur och framtidens arkitektroll. Evenemanget genomförs av Sveriges Arkitekter på Form design center, i samarbete med bland annat Blekinge tekniska högskola och Sveriges Arkitekters akademi för inredningsarkitektur och lokalförening i Skåne. Läs mer om Arkitekturdagarna och hitta sändningen på Sveriges Arkitekters webbsida.

 

Nina Gunne

Gå till nästa artikel