Gå till innehållet

Flera landskapsarkitekter byter jobb

Ett gäng landskapsarkitekter som går från Tema till Arkitema och nya medarbetare på AIX. Det finns i veckans rapport om folk på nya jobb.

Sara Vikstrand är landskapsarkitekt och ny kreativ ledare vid Arkitemas urbanstudio i Stockholm. Hon ska ansvara för tävlingar, konceptarbete och projektering i landskaps- och stadsbyggnadsuppdrag. Hon kommer närmast från Tema där hon arbetat som uppdragsansvarig landskapsarkitekt.

Doina Velasquez är ny landskapsarkitekt på Arkitemas urbanstudio i Stockholm. Hon kommer senast från Tema där hon jobbade med bostadsgårdar och skolgårdar.

Per Axelsson är landskapsarkitekt och ny kreativ ledare med ansvar för utvecklingen av Arkitemas landskapsgrupp i urbanstudion i Stockholm. Även han kommer närmast från Tema där han varit studiochef och uppdragansvarig landskapsarkitekt.

Emma Byström är arkitekt och ny kreativ ledare vid urbanstudion på Arkitema i Stockholm. Hon kommer närmast från Upplands Väsby kommun där hon jobbade som planarkitekt.

Susanne Göransson är ny landskapsarkitekt vid urbanstudion på Arkitema i Stockholm. Även hon kommer senast från Tema.

Josefin Wernestad är ännu en ny landskapsarkitekt vid Arkitemas urbanstudio i Stockholm. Hon är utbildad vid SLU, Alnarp och har tidigare praktiserat på bland annat White arkitekter i Uppsala.

Oscar Hårleman är ny arkitekt på AIX. Han tog examen vid The London School of Architecture 2017 och gjorde sin bachelor vid Umeå Arkitekthögskola och vid Soongsil University i Seoul. Han har även arbetat på Studio Egret West i London och praktiserat på AIX.

Valentino Barbu är ny arkitekt på AIX. Han tog examen från Politecnico di Milano 2008, där han också varit verksam som handledare i designstudiokurser. Han har arbetat på flera kontor i Milano och Stockholm.

Harald Keijer är också ny arkitekt på AIX. Han har flera års erfarenhet från arkitektkontor både i Sverige och utomlands och har drivit egen verksamhet. Han har arkitektexamen från Architectural Association i London, har undervisat vid KTH i Stockholm och gått Kungl. Konsthögskolans påbyggnadskurs i restaureringskonst.

Helena Johansson är ny inredningsarkitekt på AIX. Hon har examen från Konstfack och HKU i Utrecht, Holland och har tidigare jobbat som ljusplanerare på ingenjörsbyrån PELK samt på Strategisk Arkitektur och Tema.

Mer att läsa