Gå till innehållet

Danska JJW öppnar kontor i Sverige

Danmarks tionde största arkitektkontor JJW tar nu steget över sundet för att öppna kontor i Malmö.

30 år tog det för Köpenhamnsbaserade JJW att fatta beslutet om att inta den svenska marknaden. Till att börja med fokuserar kontoret på Skåne, men det finns också planer om att på längre sikt expandera till andra delar av landet. Det är framförallt de stora volymerna i den svenska bostadsproduktionen som lockat JJW över gränsen. De räknar dessutom med att kunna bidra med sin långa erfarenhet av renoveringar, vilket efterfrågas bland annat i miljonprogrammet.

Enligt Lars Birn Lindeberg som är delägare i JJW Arkitekter, samt ansvarig för genomförandet av företagets Sverige-strategi, har JJW sedan länge känt av ett intresse för dansk arkitektur från svenskt håll.

–  Det tillsammans med stora behovet av bland annat bostäder och skolor gör att det nu känns som helt rätt tid att komma igång. För oss är det viktigt att vara fysiskt närvarande och möjliggöra direkt kontakt med kunder och samarbetspartners på plats, säger han.

I samarbete med svenska J+S Projektutveckling har de utvecklat en gemensam affärsplan för hur inträdet på den svenska marknaden ska gå till. JJW räknar med att lansera sina första svenska projekt under det kommande året.

– Till en början kommer vi projektera det mesta i Danmark men framåt kommer vi även anställa en arkitekt. Om det blir en dansk eller svensk vet jag inte, säger Lars Birn Lindeberg.

JJW har i dagsläget 85 anställda. Företaget grundades 1986.

 

Mer att läsa