Gå till innehållet

Cord Siegel prisas av skönhetsråd

Flerbostadshuset Iggy är projektet som gett arkitekten Cord Siegel Skönhetsrådets pris i Malmö.

Arkitekten Cord Siegel berättade i Arkitekten förra året om flerbostadshuset Iggy i Malmö där han har utforskat möjligheter för minskad bilism i staden. Nu får han 2022 års pris från Skönhetsrådet i Malmö för projektet. ”Hans livsbejakande arkitektur med hög hållbarhetsambition bidrar till sociala möten och urban puls”, skriver Skönhetsrådet i sin motivering.

I en intervju på Skönhetsrådets hemsida berättar Cord Siegel att delningsfilosofin är viktig i hans projekt.

– Den ekologiska och ekonomiska situationen har nog gjort oss mer öppna för att dela saker. Hittills har det inte varit något som inte fungerat att dela, men det är viktigt att analysera vad som redan finns i området, säger han.

Cord Siegel har fått flera svenska och utländska arkitekturpriser. År 2009 fick han tillsammans med Pontus Åqvist Kasper Salin-priset för projektet Urbana villor i Malmö. Hans drömprojekt nu är enligt intervjun att få möjlighet att bygga på båda sidorna av en gata och få två kvarter att hänga ihop med sina innergårdar och med gatumiljön.

– Jag tycker att det är hur husens bottenvåning gestaltas som visar hur mycket man bryr sig om sin stad. Det skulle vara intressant att få skapa en helhet, säger Cord Siegel.

Skönhetsrådet i Malmö är en ideell förening som genom diskussion, utredningar, publikationer och utmärkelser vill verka för ett vackert och hållbart Malmö.

Mer att läsa