Gå till innehållet

Bokmässan i Göteborg ordnar arkitekt­tävling

Staden är ett av två teman under årets Bokmässa i Göteborg. Nu utlyser mässan en öppen tävling om gestaltningen av en paviljong för temats program.

Två arkitekter, Gert Wingårdh samt Björn Siesjö som är stadsarkitekt i Göteborg, sitter i juryn för att bedöma resultaten i den gestaltningstävling som nu utlyses för en paviljong på Bokmässan i Göteborg i höst. Paviljongen ska rymma ett program kring temat Staden på mässan. Syftet är att skapa samtal om den urbana miljön, som litterär skådeplats och som livsmiljö och arkitektoniskt projekt. Programmet tar avstamp i Göteborgs fyrahundraåriga historia och ska innehålla diskussioner om bland annat stadsutveckling, gentrifiering och behovet av platser för fri kultur.

– Staden är ett oerhört spännande tema ur flera aspekter och perspektiv. Genom arkitekttävlingen ingjuter vi kreativ höjd och kraft till gestaltningen av mässgolvet, som vi hoppas ska uppskattas av hela Bokmässans publik. Vi välkomnar bidrag från såväl etablerade team som framtida stjärnor, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan, i ett pressmeddelande

Tävlingen är öppen för alla. Det vinnande förslaget ska uppföras på Bokmässan och vinnaren får 20 000 kronor i prissumma. Juryn består av arkitekten Gert Wingårdh, Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö, konstnären och formgivaren Linnéa Andersson och Frida Edman som är ansvarig för Bokmässan i Göteborg.

Mer att läsa