Gå till innehållet

Arkitekter utvalda för samarbete på Kivik art

Arkitekterna Jumana Hamdani och Sepa Sami ska samarbeta med bildkonstnären Evelina Jonsson i det nya residensprogrammet Land arc på Kivik art center.

Två arkitekter och en konstnär har valts ut att ingå i det nya residensprogrammet Land arc på Kivik art centre i vår och sommar.

Programmet är ett nytt samarbete mellan Kivik Art Centre och Arkitektskolan vid LTH för att skapa möjlighet för arkitekter, konstnärer, arkitekter, ingenjörer och ekologer från olika länder att samarbeta och utveckla idéer tillsammans.

En av de utvalda att samarbeta under 2023 är Jumana Hamdani, arkitekt och forskare utbildad i Irak och Spanien som i dag driver Jumana Hamdani Architects i Karlshamn och undervisar på Blekinge tekniska högskola. Hon ska samarbeta med Sepa Sama som är arkitekt och konstnär utbildad i Polen och USA, och bildkonstnären Evelina Jonsson, utbildad på bland annat Kungliga konsthögskolan.

De tre ska vistas tillsammans på Kivik Art Centre mellan 16 februari och 15 mars för att sen presentera ett gemensamt projekt för publiken under sommaren.

Mer att läsa