Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Arkitekten får Svenska Designpriset

Tidningen Arkitekten har belönats med guldmedalj för sin grafiska form.

”En högfunktionell tidningsdesign som tillvaratar rå geometrisk genialitet, effektiva typsnittsval och ett smakfullt format. Magasinet genomsyras av ett stort intresse inte bara för formgivning av produkter, byggnader och tidningslayout, utan också för sunda värderingar och omvärldsbevakning.”

Så lyder juryns motivering till Arkitektens guldmedalj-utmärkelse i Svenska Designpriset.

– Det är en jättefin bekräftelse på redaktionens och alla våra medarbetares insatser och särskilt en hyllning till vår fantastiskt skickliga ad Agnes Dunder, säger Annika Jensfelt, Arkitektens chefredaktör.

Agnes Dunder från byrån Content innovation var med när Arkitekten gjorde om formen på papperstidningen år 2021. Sedan dess är hon också anlitad som ad på redaktionen. 

Designpriset delades ut vid en gala på Moderna museet i Stockholm den 19 oktober. Förutom en guldmedalj för tidningen Arkitekten i kategorin medlemstidningar, belönades Agnes Dunder med en silvermedalj för designen av tidningen Djurens rätt.

– Jag är lite chockad av prisregnet, men så klart jätteglad. Som formgivare är ju det här det finaste priset som man kan få. Och juryn verkade verkligen ha tagit till sig tidningen Arkitekten, både vad gäller form, innehåll och samspelet där emellan, vilket värmer, säger Agnes Dunder.

Om Designpriset

Svenska Designpriset är en pristävling för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och liknande kreativa områden. Medaljer och diplom delas ut i flera kategorier och förutom utmärkelsen Guld och Silver som utses av en sakkunnig designjury, delas utmärkelsen People’s choice ut.

Priset instiftades under Designåret 2005 och återkommer årligen.

Mer att läsa