Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Säkra din ekonomiska trygghet – extra viktigt i dessa tider

Vill du ge din familj en tryggare vardag, och känna trygghet om något skulle hända dig?

Många känner stress idag på grund av ökade kostnader för bolån, mat, el och drivmedel. Ett smart sätt att skaffa ett utökat bra skydd mot händelser i livet till en låg kostnad med bra villkor är de gruppförsäkringar via Skandia som finns som förmån för dig som är yrkesverksam medlem i Sveriges Arkitekter.

Vad gör man när allting kostar mer och mer? En bra lösning är att sätta sig ner och fundera igenom sin ekonomi. Men undvik att gå i den vanliga fällan att bara försöka få ner alla kostnader till varje pris. Fundera också på vilken påverkan olika oförutsägbara händelser skulle ha.

Har du ett bra stöd om du blir sjukskriven, skadar dig eller vid dödsfall i familjen? Det finns en lösning, förklarar Thomas Nystedt, försäkringsexpert på Skandia:

– Försäkring är ett sätt att köpa sig trygghet. Betala en mindre summa varje månad för att få hjälp med en större kostnad om något sker. Ett misstag är att säga upp försäkringar nu för att dra ned kostnaden, det kan bli kostsamt på sikt och det kräver att du har en större sparad buffert, säger han.

Med rätt försäkring kan du ge din familj en tryggare vardag. Du får ett bra skydd och kan känna trygghet om något skulle hända, till exempel om du blir sjukskriven eller skadar dig.

Försäkringarna betalas av dig och erbjuds med rabatt – eftersom det är många medlemmar som tecknar gruppförsäkring blir det möjligt att erbjuda försäkringar till ett förmånligt pris. En win-win för alla. Grundtanken med försäkring är att många går samman och den som drabbas får hjälp, det är alltså din medlemsgrupp som hjälps åt.

Som medlem i Sveriges Arkitekter kan även din partner köpa samma försäkringar till lika bra villkor som du. Har du barn kan du även teckna barnförsäkring och du betalar samma pris oavsett antal barn du har.

Exempel på fyra bra försäkringar att ha för ökad trygghet:

  • Olycksfallsförsäkring – ger skydd vid allvarliga skador som kanske leder till bestående men, och ersätter kostnader för vård och tandskador.
  • Livförsäkring – ger en extra trygghet och omtanke till familjen. Den kan vara skillnaden som gör att familjen kan bo kvar i huset eller bostadsrätten vid ett dödsfall.
  • Sjukförsäkring – ger varje månad ett extra belopp om du skulle bli långvarigt sjuk och inte kan jobba. Du får även tillgång till en kostnadsfri förebyggande hälsoförsäkring så som samtalsstöd som en trygghet i vardagen.
  • Trygghetskapitalförsäkring – ger extra ekonomisk ersättning efter mycket lång sjukskrivning och vid vissa diagnoser, som cancer.

Tips på vad du kan göra idag:

  • Se om du har en gruppförsäkring. Ansök och lägg till eventuella försäkring utifrån dina behov.
  • Se över om du vill addera försäkringar för din eventuella partner och barn.
  • Har du redan gruppförsäkring? Klicka här och logga in för att uppdatera dina kontaktuppgifter för att enkelt kunna få relevant och viktig information kring dina försäkringar.

Läs mer här och ansök här.

(Fyll i Avtalsnummer: 14000 och ange Kontrollkod: 1414)

Mer att läsa